Over ons

Al in 2009 zijn door Calduran de eerste pilots in Prefab Kalkzandsteen ontwikkeld. Hierbij is veel kennis verzameld over de consequenties van deze nieuwe bouwwijze. Met PREFAKZ is de marktintroductie nu een feit.

In 2018 is een viermanschap bestaande uit Jan van Heteren, Jan Willem Schild, Henk Schaap en Leonard Gort verder gegaan met de daadwerkelijke uitrol onder de naam PREFAKZ. In samenwerking met Calduran en Dura Vermeer zijn enkele succesvolle pilots uitgevoerd. En met diverse andere opdrachtgevers zijn nieuwe projecten besproken en ingepland.

Op de bouwbeurs 2019 kreeg deze innovatie veel aandacht en een goede ontvangst. Zo gaf een bezoeker aan: "Ik ben ervan overtuigd dat de flexibiliteit van Kalkzandsteen en de snelheid van bouwen met prefab een ideale mix is om PREFAKZ uit te bouwen." We gaan er met onze partners alles aan doen om te bewijzen dat hij gelijk heeft.

Missie

PREFAKZ gelooft in verdere industrialisering van de bouw om zo de bouwsnelheid, -veiligheid en -kwaliteit te verhogen. PREFAKZ levert met prefab kalkzandsteenwanden een belangrijke en onderscheidende bijdrage hieraan.

Visie

PREFAKZ heeft het initiatief genomen om met prefab kalkzandsteenwanden een innovatieve aanvulling te leveren op bestaande prefab bouwsystemen, met de onderscheidende voordelen van flexibiliteit in ontwerp en projectplanning. PREFAKZ ontwikkelt, produceert, levert en monteert deze prefab kalkzandsteenwanden. Het bedrijf zet zich als doel deze nieuwe markt (verder) te ontwikkelen vanuit haar focus op innovatie: elke dag een stapje beter.

Kernwaarden

De initiatiefnemers achter PREFAKZ willen werken vanuit de volgende kernwaarden.

1. Innovatief.
Wij geloven dat je niet ziek hoeft te zijn om beter te worden. Wij staan altijd open voor verbeteringen. Wij kijken vanuit verschillende kanten naar oplossingen voor problemen of kansen op verbetering.

2. Duurzaam.
Wij streven naar duurzame oplossingen: voor mensen en voor het milieu. Wij werken graag mee om de milieudruk te verminderen. Onze insteek voor relaties met onze medewerkers, klanten, partners en leveranciers is de lange termijn, daarom zijn wij transparant, betrouwbaar en gericht op win-win resultaten.

3. Vakmanschap.
Wij houden van ons vak. Wij kennen ons vak en onze klanten, hun wensen, mogelijkheden en de beperkingen. Hierdoor kunnen wij op een juiste wijze en met trots ons vak uitoefenen.

4. Veilig.
Wij willen dat alles goed geregeld is, daar wordt iedereen tenslotte blij van. Veilig werken voor alle betrokkenen is de minimale voorwaarde. Prettig en goed werken is ons doel.

5. Resultaatgericht.
Wij gedragen ons als ondernemers met een helder doel en denken in oplossingen. Een noodzakelijk rendement en een hoge klanttevredenheid zorgen voor continuïteit van onze onderneming.

Interview met Henk Schaap, directeur

Waarom zou je voor PREFAKZ wanden kiezen?
Prefab bouwen is steeds populairder. Er is steeds minder gekwalificeerd bouwpersoneel beschikbaar en de prefab bouwen zorgt voor een efficiëntere en snellere bouw. Bij De Ruwbouw Groep (waar Heembeton onderdeel van is) heb ik in het verleden met veel bouwers ervaring opgedaan met prefab bouwen. De voordelen, maar ook de beperkingen in flexibiliteit en planning.

Wat is dan de reden om te kiezen voor prefab wanden van kalkzandsteen?
Kalkzandsteen is nog steeds het belangrijkste constructieve bouwmateriaal voor de woning- en appartementen bouw. PREFAKZ combineert de voordelen van kalkzandsteen en prefab bouwen.

Welke ervaring heb je met prefab kalkzandsteen opgedaan?
In 2009 heeft Calduran, waar ik toen directeur was, met succes proeven gedaan met prefab kalkzandsteen. En afgelopen maanden ben ik intensief betrokken geweest bij het project van Dura Vermeer.

Waarom is prefab kalkzandsteen bij Calduran niet doorgezet?
We zaten toen midden in de crisis en om alle klanten met prefab te bedienen was een zeer grote investering nodig om de gewenste fabriek te realiseren. Nu starten we opnieuw op en doen dat door op een beheersbare wijze te beginnen en steeds verder uit te bouwen.

In hoeverre is prefab kalkzandsteen te vergelijken met andere prefab systemen?
PREFAKZ wanden zijn gelijk aan bijvoorbeeld prefab betonnen wanden. Het zijn volwaardige bouwmuren waarmee een casco kan worden gebouwd. In de eerste fase zijn er nog geen elektra of waterleiding aangebracht. Dat gebeurt op de bouwplaats en wordt dan gelijktijdig gedaan met het aanbrengen van de voorzieningen in de scheidingswanden van cellenbeton of gipsblokken in de woningen. Bij het doorontwikkelen van de PREFAKZ wanden wordt deze installatievoorziening in de fabriek aangebracht.

Welke verdere doorontwikkelingen staan er op het programma?
We willen ook aanbieden dat kozijnen in de fabriek op de wanden worden gemonteerd. Daarnaast willen we wanden compleet aanbieden, inclusief isolatie en gevelbekleding.

PREFAKZ is tot stand gekomen vanuit de expertise en het grote enthousiasme van de 4 initiatiefnemers.

Jan van Heteren

Jan is al ruim 25 jaar actief in het verlijmen van Kalkzandsteen. Hij is oprichter en nu mede-eigenaar van J. van Heteren Kalkzandsteen, de grootse producent van kalkzandsteen constructies van Nederland. Met zijn innovatieve en onderscheidende aanpak was hij verantwoordelijk voor de marktintroductie van HEKZA. Een ontzorgend Kalkzandsteen-concept dat al jarenlang door vele klanten wordt gewaardeerd om de hoge kwaliteit en klantgerichtheid. Zijn praktische kennis en ervaring in combinatie met zijn kwaliteitsgerichtheid is een belangrijke factor in de succesvolle uitrol van PREFAKZ.

Henk Schaap

Henk heeft jarenlange ervaring opgebouwd in de bouwsector. Als commercieel directeur Calduran en later bij De Ruwbouw Groep (Calduran, Dycore en AlvonHeembeton) heeft hij de productontwikkelingen van nabij gevolgd, zowel intern in deze organisaties, als extern in contact met de klanten. Henk is als commercieel directeur bij Calduran zelf initiatiefnemer geweest bij de eerste ontwikkeling van prefab kalkzandsteen. Zijn ervaring, branchkennis, passie en betrokkenheid bij deze ontwikkelingen heeft ertoe geleid dat Henk naast mede-initiatiefnemer ook algemeen directeur is van PREFAKZ.

Jan Willem Schild

Jan Willem is al ruim 15 jaar werkzaam in de bouw. Zijn ervaring strekt zich uit van het stellen van wanden tot montage van complete casco's. Sinds 2016 is hij mede-eigenaar bij J. vanheteren Kalkzandsteen en is daarin verantwoordelijk voor de verdere groei van de organisatie door het volledig ontzorgen van de klanten met de complete kalkzandsteen casco bouw. Zijn nuchtere kijk, praktisch oplossend vermogen en organisatorische kwaliteiten dragen bij tot een goede organisatie van de productie, levering en installatie van de prefab kalkzandsteenwanden.

Leonard Gort

Leonard is als ondernemer actief in diverse sectoren, bij voorkeur rondom innovaties die het verschil maken voor de klant. Zijn brede ondernemerservaring, bedrijfskundige kennis en expertise in de opzet van organisaties en het vermarketen van nieuwe producten draagt bij aan de verdere groei van PREFAKZ. Leonard werkt vooral op de achtergrond aan de marketing en strategie van PREFAKZ.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden
Volg ons op:

Matena 3
3356 LG Papendrecht
info@prefakz.nl
085 066 88 16

Henk Schaap

directeur

henk@prefakz.nl
06 30 74 18 59

© 2019 PREFAKZ