Referenties

De volgende bouwbedrijven hebben gekozen voor samenwerking met PREFAKZ voor de levering van prefab kalkzandsteen.

Rémon Liefting

Projectleider

"Toen we van de oplossing van PREFAKZ hoorden, wilden we er graag meer van weten. Het zou voor ons mooi zijn als de kalkzandsteencasco’s op deze manier ook mee konden in het seriematig bouwen. Het zorgt voor een hoger bouwtempo, kortere bouwtijd en je bent dan sneller wind- en waterdicht. We wilden ervan leren. Wie weet, kunnen we dan later de gevels met kozijnen direct uit de fabriek laten komen.

We hadden geen twijfel over het product, maar waren wel benieuwd of de wanden – vooral met grote gevelopeningen - heel zouden blijven. Zou er een maximum aan zitten? Ik kon merken dat de traditionele bouwers zich afvroegen of dat wel goed zou gaan.

Ik moet zeggen dat onze ervaringen echt goed zijn. De wanden waren heel netjes, en de jongens werkten ook netjes. Toevallig was het ook nog eens slecht weer, wat ons in dit geval niet hinderde. In tegenstelling tot traditioneel lijmen hadden we nu geen stilstand en konden we gewoon doorbouwen. Ondanks dat traditioneel lijmen kostentechnisch nu nog voordeliger is, zijn we heel positief door de voordelen qua bouwtijd, voortgang en flexibiliteit. Uiteindelijk zijn de voor- en een achtergevel met grote openingen op traditionele wijze in het werk gemaakt, overigens met behoud van de snelle bouwtijd.

Ik kan dit product aanbevelen bij bouwers, die voortgang en bouwtijd belangrijk vinden. Vooral bij seriematige bouw met dezelfde wanden bespaar je op de bouwplaatskosten. En met de flexibiliteit van PREFAKZ kan ik me voorstellen dat het met name interessant is voor koopwoningen, waar je flexibel kunt inspelen op de kopers wensen. Tenslotte wil ik nog meegeven dat het mooi is om te zien dat het hele team zo enthousiast is.

We zijn benieuwd naar de verdere ontwikkeling of het straks gelijk met de kozijnen vanaf fabriek geplaatst gaat worden."

Wilbert Vugts

Werkvoorbereider

"Ik hoorde van prefab kalkzandsteen via een projectleider van Hurks, die het al toepaste bij een project in Diemen. Wij hadden het project op een alternatieve manier bekeken en dan moest het eea omgezet worden, dat we moesten oplossen op korte termijn. Onze hoofdconstructeur had meer tijd nodig dan paste niet in onze planning. En voor het handmatig lijmen van kalkzandsteen op de verdiepingen zou ook te veel tijd nodig zijn, waardoor we onze cyclustijden niet meer zouden halen. Dus er moest snel iets gebeuren. Toen kwam PREFAKZ ter sprake.

Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar het zou wel een oplossing voor het probleem zijn. Ik vroeg me eerlijk gezegd wel af hoe je dat dan zou gaan doen. Hoe doe je dat met klemmen? Hoe hijs je een in elkaar gelijmde constructie? Dan moet de lijm wel erg goed zijn… Na de uitleg begreep ik het, maar was ik toch wel benieuwd naar de praktische uitwerking.

Ik ben erg te spreken over de plaatsing. Het komische was zelfs dat we een veel slimmere werkmethode hebben toegepast, waardoor het veel mooier tegen elkaar aan paste. Het was mooi om te zien hoe de jongens dat bedachten en toepasten. Er was wel een klein beetje een obstakel. Wij hadden het idee dat het op bokken aangeleverd zou worden, maar dat bleken sledes te zijn. De bouwplaats was erg klein en we kregen ook al holle wanden en betonwanden op sleden. Het was een groot sledencircus! Het is een gepuzzel geweest, maar dat hebben we opgelost. Het resultaat was heel goed! Dankzij de prefab bouw met PREFAKZ hebben we nog keurig netjes onze planning gehaald. De hele ruwbouw cyclus was precies op tijd. Iets wat we anders nooit hadden gehaald. We hebben met deze oplossing bouwsnelheid gewonnen.

Deze oplossing past bij binnenstedelijke appartementenbouw, waar ruimte en bouwsnelheid belangrijk zijn. We bouwden op een postzegel, zoals dat tegenwoordig genoemd wordt. Daarbij win je met prefab kalkzandsteen dus gelijk bouwsnelheid. Ik kan me dan ook voorstellen dat bij repetitie met dikkere kalkzandsteen wanden veel te winnen is.

Ik vind het leuk om hieraan mee te werken, want toen wij een probleem hadden, zorgde PREFAKZ snel voor een hele goede oplossing. Daarom doe ik graag mijn verhaal!'

Robin Vernout

Projectleider

"Wij hebben veel ervaring in prefab wanden van beton en gemetselde rode steen, en zochten naar een prefab oplossing voor kalkzandsteen. Zo kwamen we op de website van PREFAKZ. Nadat we erover gesproken hadden en bij een project in uitvoering waren geweest, zijn we met PREFAKZ in zee gegaan. Over onze ervaring met prefab wanden waren er geen twijfels, wel waren we benieuwd hoe het hijsen zou gaan. Blijft het wel hangen? Eenmaal in de uitvoering gezien, waren deze twijfels weggenomen.

Onze ervaring is erg positief. Het voortraject was gelijkwaardig aan elementenbouw, Er zijn veel voordelen, zo zijn er veel minder bewegingen op de bouwplaats zelf waardoor  het veel relaxter is en we schoner kunnen bouwen. Je verkort de bouwtijd en bent veel minder weergevoelig. Omdat de wanden in een constant gelijke omgeving geproduceerd worden ben je verzekerd een gelijkwaardige produkt. Prefab is sec duurder, maar als je de “winst” in bouwtijd meerekent is het qua kostprijs gelijk waardig aan traditioneel gelijmde wanden.

Tijdens de bouw vond ik dat iedereen goed hun ding deed, waarbij de kinderziektes van deze nieuwe methode allemaal goed werden opgelost. Goed om te zien dat er bij elke slag geleerd werd van de voorliggende slag.

 Ik vind het geschikt voor villabouw, kleinschalige woningbouw, maar ook voor grotere projecten. Het past goed bij bouwers die niet bang zijn voor vernieuwing en innovatief bezig willen zijn.

Ik vind PREFAKZ een slim alternatief omdat we steeds meer aanlopen tegen het tekort aan handjes.

Guido Udema

Projectleider

"Mijn ervaring met jullie prefab kalkzandsteenwanden heeft mij enorm geënthousiasmeerd dit toe te gaan passen in een vervolg project. Het systeem is snel , schoon en overzichtelijk.

Bijkomen voordeel is dat er geen lange voorbereidingstijd aan vooraf hoeft te gaan zoals prefab beton. In het werk kunnen traditioneel nog de installatievoorzieningen worden aangebracht wat tot flexibiliteit leidt in het bouwproces.

Ik ben erg tevreden hoe het werk, door jullie vakkundige personeel is uitgevoerd."

Michel Loeve

Uitvoerder

"Ik vond het een goed systeem, om met name tijd te winnen tijdens de ruwbouw. En je bent niet weersafhankelijk."

De voordelen van prefab kalkzandsteen

01.

Hoge mate van ontwerpvrijheid

02.

Hoge kwaliteit van maatvastheid

03.

Geen complexe engineeringsprocessen

04.

Kopersopties tot op laat moment te wijzigen

05.

Zonder extra disproportionele kosten voor de vrijstaande woningen

06.

Goede milieuprestatie dus duurzaam bouwen

Volg ons op:

Matena 3
3356 LG Papendrecht
info@prefakz.nl
085 066 88 16

Jan van Heteren

directeur

jan@prefakz.nl
06 54 79 65 60