Prefab Kalkzandsteen Totaal Casco

De introductie van prefab kalkzandsteen wanden door PREFAKZ heeft geleid tot de ontwikkeling van een Totale Ruwbouw Oplossing: PREFAKZ Totaal Casco®.

Op verzoek van onze opdrachtgevers verzorgen wij in combinatie met de montage van de prefab kalkzandsteen wanden ook de montage en het afstorten van de vloeren. Op deze wijze is de ruwbouw sneller, gemakkelijker en voordeliger geregeld, waardoor de werkvoorbereiding en uitvoering wordt ontlast. Zo kan het projectteam zich richten op de andere disciplines van het bouwproces.

Slimme bouwers kiezen voor een volledig PREFAKZ Totaal Casco®.
Benieuwd naar de voordelen voor uw organisatie? Neem gerust contact met ons op om samen te kijken of uw project geschikt is voor deze combinatie.

Heeft u vragen?
Neem contact op
Arie van Tuijl

06 38 79 57 23

arie@prefakz.nl

De voordelen van prefab kalkzandsteen

01.

Hoge mate van ontwerpvrijheid

02.

Hoge kwaliteit van maatvastheid

03.

Geen complexe engineeringsprocessen

04.

Kopersopties tot op laat moment te wijzigen

05.

Zonder extra disproportionele kosten voor de vrijstaande woningen

06.

Goede milieuprestatie dus duurzaam bouwen

Hoe voorkomen jullie dat de prefab wanden tijdens transport scheuren of breken?

borgen de wanden op een wijze, die zorgt voor schadevrij transport. Er zijn meerdere tests gedaan op normale wegen en zelfs op rotondes, waar ook de centrifugaal kracht is getest. Deze testen hebben bevestigd dat PREFAKZ wanden zonder problemen vervoerd kunnen worden met bestaande transportsystemen.

We maken gebruik van reguliere transportsystemen voor prefab met de zogenaamde diepladers en platte bokken.

Valt de prefab wand van kalkzandsteen niet uit elkaar bij het hijsen?

Nee, wel liften we de kalkzandsteen, in plaats van hijsen (trekkracht) met behulp van hijslussen. Maar de wand is heel sterk. De lijm is zelfs sterker dan de kalkzandsteen.

We gebruiken wel voegwapening in verband met de  veiligheid. Dit houdt de wand bijeen in het geval dat een wand ergens tegen aan klapt, en bij scheuring niet in brokken uit elkaar zou vallen.

Hoe gaan jullie om met wanden met sparingen?

Wij verwerken in onze prefab wanden ook de lateien, zodat reguliere sparingen in de wand gewoon verwerkt kunnen worden. Bij grotere sparingen kiezen we voor een tijdelijke verbinding of knippen we in delen.